Ha passat una més d’una setmana d’ençà que el Mobile World Congress s’ha acabat i poder ara és el cas d’explicar aquesta anècdota, que són les curiositats entre el periodisme i la fotografia.

Jo volia entrar al MWC, fer-ne unes fotos i veure l’ambient, per poder-ho descriure. Però no vaig poder. Perquè van rebutjar la meva demanda d’acreditation.

Que rebutgin la demanda d’acreditació pot passar, i s’accepta no és aquí el problema. Però en aquest cas hi ha hagut una dinàmica curiosa. Primer de tot, per demanar l’acreditació has d’enviar una quantitat de material important. Normalment amb un mail d’un mitjà ja n’hi ha prou. Pel MWC s’ha d’enviar un correu electrònic de l’editor o d’un directiu de l’equip de redacció d’un mitjà de comunicació reconegut, des de l’adreça de correu de l’empresa, indicant que tens assignada la cobertura del Congrés per a la seva publicació; una prova de l’activitat regular i permanent com a periodista independent i una prova de l’activitat regular i permanent com a fotògraf.
Rapidament amb redacció ho vàrem preparar.
Però la resposta va ser negativa.
Aquest és el mail que vaig rebre:

O sigui, que se’m va denegar perquè  el periodisme no és la meva professió principal (sic!) i que estic en practiques (?) .

El que vaig poder fer va ser un parell de fotos des de fora i punt.

Ara, això sona a excusa barata. Entenc perfectament que no li agradi tenir un fotògraf de la Directa, i ho hauria acceptat perfectament si haguessin contestat una cosa del pal “no volem el vostre mitjà”. Però afirmar que s’ha de ser periodistes professionals, i arran del fet que jo no ho sóc (tot i haver presentat moltes de les meves publicacions, cartes de referència del mitjà, etc., etc.) i youtubers si, grinyola i no poc.
Que passarà ara? Res. D’aquí a un any seguirem intentant entrar-hi, per treure fotos i per explicar de veres que passa al MWC.